31.08.2016

Національний природний парк «Пирятинський» (Полтавська обл.) цього літа вдруге гостинно відкрив двері екологічної школи «Юні дослідники».

З 22 по 26 серпня школярі 8-а та 8-б класів Пирятинської ЗШ I-III ст.№6 мандрували екотуристичним

маршрутом «Берегом тихоплинного Удаю».

Перед дослідниками ставилися конкретні навчальні завдання:

- ознайомитися з флористичним та фауністичним різноманіттям водно-болотних угідь річок Удай і Перевод в районі сіл Ївженки та Замостище;

- виявити наслідки антропогенного чинника.

Заняття з учнями проводили начальник відділу рекреації та екоосвіти Проскурня О.Д., науковий співробітник наукового відділу Примак А.І., директор Пирятинської ЗШ I-III ст. № 6 Василенко М.В. та вчитель біології Остратенко О.М.

Теплі і сонячні дні літа, що майже скінчилося, творча і дружня атмосфера зробили свою справу. Всі ділянки досліджені, зроблені описи рослин, комах, птахів, що зустрілися нам в цю пору, заповнені польові щоденники, отримані сертифікати.

А ще ціле море вражень від побаченого. Це величезний богомол, метелики, равлики, чаплі, луні польові, гриби, верба-велетень, галявини квітів, біле латаття, не по сезону зелені заплавні луки і багато іншого, від чого аж дух перехоплює.

Дуже сподіваємося, що наші зустрічі заклали підґрунтя для подальшої співпраці у написанні творчих учнівських робіт з предметів природничого циклу, участі в екологічних конкурсах і просто навчили за що потрібно любити і берегти природу.

Відділ рекреації та екоосвіти НПП «Пирятинський»

DSC 0194

DSC 0061

DSC 0217

DSC 0074

DSC 0044

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут