27.03.2017

Акція «Першоцвіт» на Пирятинщині
24 березня в рамках Всеукраїнської природоохоронної акції «Збережемо Першоцвіт» у приміщенні читальної зали Центральної районної бібліотеки відбулася зустріч-бесіда з гуртківцями Пирятинської ЗШ №4.
Поезією про перші весняні квіти захід відкрила бібліотекар Алла Кабушка. Вона також переказала дітям легенду про Підсніжник білосніжний.
Фахівець відділу рекреації та екологічної освіти національного природного парку «Пирятинський» Анастасія Олексенко продемонструвала презентацію  «Першоцвіти – безцінний дар природи», з якої гуртківці дізналися, що першим квітам не страшні ані сніг, ані злі морози – до всіляких примх природи ці ранні квіти добре пристосувались. Але є у них інший, набагато страшніший ворог, від якого важко врятуватись – це люди. Кожен із нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти зацвітають зовсім не для того, щоб їх зривати на букети. Вони не лише милують зір, а й відіграють величезну роль у житті лісу, як природного комплексу. Це єдине джерело живлення для більшості видів комах ранньою весною.  Крім того, тварини використовують їх в якості ліків.
Фахівець з екоосвіти Тетяна Безпала закликала присутніх підтримати природо-охоронний рух «Година Землі» та надала практичні поради як зробити своє життя дружнім до природи.
На згадку про зустріч та з метою поширення інформації, діти отримали флаєри «Першоцвіти Пирятинщини».
                                                                                    Відділ рекреації та екоосвіти НПП «Пирятинський»
SAM 7781
 
SAM 7773
 
SAM 7777
 
SAM 7780

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут