19.01.2019

На Пирятинщині стартувала районна екопросвітницька акція «Пізнай, люби і бережи смарагди рідного краю»

Фахівці відділу рекреації та екоосвіти Т. Безпала, А. Олексенко, В. Гасан провели зустрічі з мешканцями сіл Березова Рудка, Каплинці, Усівка, Вікторія.

До уваги присутніх було представлено документальний фільм про діяльність національного природного парку «Пирятинський», презентовано матеріали про біорізноманіття Парку, туристичні маршрути, рекреаційний потенціал та перспективи розвитку зеленого туризму.
Під час зустрічей обговорили найактуальніші питання, серед яких: організація виїзних літніх екошкіл для дітей села, упорядкування екомаршрутів, місць відпочинку, зелених садиб на території сільських рад, долучення населення до туристичної діяльності.
Так майстрині с. Вікторія провели майстер-класи по виготовленню ляльок-мотанок.
Присутні на зустрічах голови сільських рад с. Березова Рудка В. Позняк та с.Каплинці В. Шурхал підтвердили готовність до написання програм взаємодії сільських громад з НПП «Пирятинський».
Акція «Пізнай, люби і бережи смарагди рідного краю» запланована і організована відділом рекреації та екоосвіти НПП «Пирятинський» спільно з фахівцями Пирятинської централізованої бібліотечної системи, триватиме протягом 2019 року. Всього заплановано провести десять зустрічей на базі сільських бібліотек (с. Березова Рудка, с. Каплинці, с. Вікторія, с. Харківці, с. Велика Круча, с. Повстин, с. Дейманівка, с. Кейбалівка, с. Сасинівка, с. Теплівка) і семінар для бібліотекарів.
Попереду нові зустрічі, ідеї, плідна співпраця з метою збереження безцінної природи Пирятинського краю.

1

2

3

 

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут