ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИКОЇ ПРИРОДИ

3 березня працівниками відділу рекреації та екологічної освіти національного природного парку «Пирятинський» (Полтавська область) проведено урок-лекцію на тему «Всесвітній день дикої природи».

Захід організовано і проведено у приміщенні читальної зали районної бібліотеки. Для учнів 9 класу міської школи №4 фахівцями з екоосвіти О.Пономаренко, Д.Улянченко та бібліотекарем А.Кабушкою була

організована виставка літератури про представників флори і фауни Парку і Пирятинщини. Продемонстровано фотографії та презентацію «Природа рідного краю».

Під час лекції, яку провела начальник відділу рекреації та екоосвіти О.Проскурня, діти дізналися, що усього на території національного природного парку «Пирятинський» зареєстровано 18 видів тварин та 13 видів рослин, занесених до Вашингтонської конвенції «Про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення» (СІТЕS). З них: орлан-білохвіст та видра річкова – це види, які знаходяться під загрозою зникнення. 16 видів птахів (сови болотяна та сіра, журавель сірий, підсоколик великий, змієїд, луні лучний, степовий, очеретяний, польовий, орел-карлик, підорлики великий та малий, яструби великий та малий, канюк звичайний, шуліка чорний) та рослини (любки дволиста та зеленоквіткова, гніздівка звичайна, жировики овальний та Льозеля, коручки болотна та широколиста, пальчатокорінники травневий, м’ясочервоний та Фукса, зозулинець болотний, горицвіт весняний, підсніжник звичайний) – це види, які зараз хоча і не обов’язково знаходяться під загрозою зникнення, але можуть опинитися під такою загрозою. Це може статися, якщо торгівля зразками таких видів не буде строго регульованою.

В заключній частині уроку пройшло жваве обговоренняматеріалу, задавалися запитання. Діти виявили бажання на подальші зустрічі під час проведення акції «Первоцвіт»: участь в екскурсії по екостежці та розповсюдженні природоохоронних листівок.

                              Відділ рекреації та екологічної освіти НПП «Пирятинський»

DSC 0003

DSC 0005

DSC 0012

DSC 0014

DSC 0018

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут