Берегом живописного Удаю

ЕКОТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ «БЕРЕГОМ ЖИВОПИСНОГО УДАЮ»

Маршрут: кільцевий

Загальна протяжність маршруту: 45,5 км

Автобусний переїзд: 45 км

Пішохідна частина: 0.5 км

Найкращі сезони для відвідування: весна, літо

На маршруті ви ознайомитеся з природними пам’ятками, легендами, історією Пирятинщини. На вас чекають спостереження за природою, відпочинок на річці, незабутні фото та відео зйомки.

 с. Гурбинці - с.Леляки - с.Кейбалівка - о.Триб - с.Кейбалівка

Гідрологічний заказник місцевого значення "Гурбинський". Площа – 490 га. З них: болота – 295 га, сіножаті – 5,9 га, лісу - 75,8 га, води – 23,3 га. Має природоохоронне та водоохоронне значення. Територія заказника являє собою природний заплавний комплекс р.Удай і має велике значення як місце існування диких тварин, гніздування водно-болотних птахів та місце зростання типових та регіонально-рідкісних прибережно-водних видів рослин. Загально-зоологічний заказник місцевого значення "Леляківський". Він охопив правобережну заплаву р.Удай. Територія заказника являє собою заплавні болота, степові луки та лісові насадження по р.Удай з заплавою низького рівня та кількома островами алювіального походження. о.Триб алювіального походження розташований на березі р.Удай між с.Кейбалівка та с.Каплинці. Дістатися до нього можна як річкою так і суходолом з переправою через річку Удай. Прекрасне місце для відпочинку екотуристів.
 
(Натисніть на зображення щоб збільшити)

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут